Search

Blog

Bent u op zoek naar tips om de verslaving aan uw smartphone en diverse applicaties te verminderen? Als u dat bent, moet u dit artikel lezen. Zoals we allemaal weten, worden mobiele telefoons beschouwd als een grote hulp in ons dagelijks leven, maar hoe zit het met de dagen dat de telefoons ons niet kunnen helpen en ons in plaats daarvan tijd kosten? Er zijn verschillende gevallen waarin een persoon zijn of haar smartphone excessief gebruikt zonder zelfs maar te weten dat hij of zij dat doet. Dit zal de hersenen op een negatieve manier beïnvloeden.

In feite zijn er zelfs veel gevallen waarin mensen hun verslaving niet onder controle kunnen houden en ze uiteindelijk dingen doen die ze normaal nooit zouden hebben gedaan als ze hun smartphone niet hadden gebruikt. Sommige van deze mensen gebruiken hun telefoon terwijl ze in bed liggen, hierdoor slaapproblemen ontwikkelen. Als u dergelijke problemen wilt voorkomen, moet u leren hoe u uw smartphone slim kunt gebruiken.

 

De oplossing? Uw smartphone slim gebruiken. Dit betekent niet dat u het helemaal niet moet gebruiken, maar u moet het tegelijkertijd met de nodige voorzichtigheid gebruiken. De meeste smartphones beschikken over enkele technieken om u hierbij te helpen: Statistieken van uw gebruik van enkele apps, een "focus"-modus, "niet storen"-modus, blauwfilter, ... . Probeer door gebruik van de bovenstaande technieken een inzicht te krijgen in het gebruik van uw smartphone en bespaar op die manier tijd. Tijd die u vrijmaakt voor uw partner/kinderen/... , kostbare tijd die zullen zorgen voor mooie herinneringen.

 


Nog twee weken en het is de meest "warme" tijd van het jaar: Valentijn. Tijdens deze periode van het jaar staat jullie liefde centraal. Nog op zoek naar leuke cadeautips? Lees dan hieronder verder:

Bestel een lekkere afhaalmaaltijd

In normale omstandigheden zijn de restaurants volledig volgeboekt, moet je een lange tijd op voorhand reserveren als je een tafeltje wilt. In tijden van de Corona-pandemie, is het even anders. Daarom is het leuk om een lekkere afhaalmaaltijd te bestellen, bij het restaurant waar je anders een tafeltje zou gereserveerd hebben. Dit is een Win-Win situatie, aangezien er niemand moet koken en je terwijl de lokale horecazaak ondersteunt. 

Koop een cadeaubon bij lokale handelaar

De lokale handelaars hebben het extra moeilijk in deze tijden. Een reden extra om een cadeaubon te kopen bij één van hen. Sexy onderbroeken, leuke kousen, fleurig boeket bloemen, cadeaubon voor de doe-het-zelf, ... . Voor de meeste spullen, kan je terecht bij een lokale handelaar. 

Maak leuke foto's samen

Wat is er leuker dan grappige foto's samen te maken, deze achteraf met een grote lach samen met uw geliefde te kunnen bekijken? Nog een leuke toevoeging hierbij: Laat een foto van jullie vereeuwigen, in de vorm van een canvas of met behulp van een prachtige fotokader. 

 

Wat ga jij doen met Valentijn? Laat het ons weten!

Let's spread some love! 

#daandeelt #SteunDeLokaleOndernemer #bree  


Vorig jaar maakte ik een foto van uw etalage. Het zag er zeer feestelijk uit en werd zeer warm onthaald.


Mieke Brouwers: Wie is ze en wat doet ze graag?

Mieke Brouwers is 34 jaar oud, gehuwd en mama van 3 kinderen. Mieke is zeer actief: haar vrije tijd bestaat voornamelijk uit volleybal, tennis en padel. “Stilzitten is niet echt een optie”, aldus Mieke. 

Ze heeft jarenlang gewerkt als optiekmedewerker bij Hans anders in Bree, daarvan gaan mensen haar kennen. Tijdens haar vrije uren, hielp ze Cindy van Amaï (de kledingwinkel tegenover MIE). Cindy gaf haar de kans om mee te kijken achter de schermen. Op dat moment begon het bij haar te kriebelen, een eigen kinderwinkeltje. Blijkbaar zit er ook wat ondernemersbloed in haar lichaam: “Mijn ouders waren vroeger ook zelfstandige, in een heel andere branche. Daardoor wist ik al snel: ik moet een eigen toon bankske hebben. Het werd tijd om daar iets mee te doen. Het was een beetje “Nu of nooit” en wie mij kent weet dat het dan NU is!”


MIE kinderkleding, in het kort:

Voor de naam van de kledingwinkel, was haar mama de grote inspiratiebron: “Ons mama zegt altijd “ons Mie” “, vertelde Mieke al lachend.  


De winkel opende op 14 februari 2019, kort voor de eerste lockdown. De voorbereidingen waren echter al veel langer bezig. Er komt immers heel wat bij kijken om een eigen onderneming op te richten. 

De zoektocht naar een pand verliep niet zo vlot. Mieke voelt zich volledig thuis in Bree: “Dat het In Bree moest zijn was meteen duidelijk. Het pand ligt voor mij in een veilig hoekje. Dicht bij Amaï,.. bij Cindy,.. want dat is mijn tweede thuis!”. Vele handen maken licht werk, zo ook bij Mieke. Familie en vrienden hebben haar geholpen om haar droom waar te maken, iets waar zij hen graag voor wilt bedanken. Haar trots? De grote etalage!


Waarom kinderkleding?


Bree telt een aantal kledingwinkels, geschikt voor alle leeftijden. Waarom kinderkleding bij MIE? Mieke heeft een hart voor kinderen, van alle leeftijden. Dat kon je ook zien aan haar studiekeuze: “Enkele jaren geleden volgde ik de lerarenopleiding,.. maar na deze opleiding kwam ik erachter dat ik niet thuishoor in een klas. Eerder tussen de kindjes en de jeugd.”


Wat maakt MIE zo uniek in Bree?


Het is altijd belangrijk om je te differentiëren van concullega’s. Wat zijn MIE haar sterke punten? De stijl, betaalbaarheid en de exclusieve Deense Merkjes. Ze durft ons ook iets met trots te melden: “Ik durf trots te zeggen,.. je gaat dit niet in de buurt terugvinden!”. Zij denkt mee met de klant en combineert de exclusieve merken met commercieel sterke merken. Dit om goede combinaties te kunnen maken en te variëren in stijl. Verder wou Mieke ons nog meegeven dat het voor haar belangrijk is om klanten goed te helpen. De klant staat hier centraal. Het is voor haar heerlijk om samen dingen uit te zoeken en de mama/papa en kindjes met een goed gevoel terug naar huis te kunnen laten gaan. Waar zij het voor doet? “Die stralende snoetjes daar doe ik het voor!”, leuk motto Mieke!


De corona-pandemie maakt het niet gemakkelijk voor ondernemers, vooral niet voor de startende. Een droom werkelijkheid maken tijdens een crisis was en is niet evident. Mieke bleef niet bij de pakken zitten en liet haar droom in vervulling gaan: “Als starter heb je nog kei veel energie en ideeën. Ik wilde alles geven om recht te blijven staan. Zonder Bree,.. zonder de middenstand,... zonder mijn geweldige collega handelaars en vooral dankzij alle klantjes die bewust lokaal kwamen kopen,.. hadden we hier niet zo zelfzeker en trots gestaan!”. Lokaal aankopen doen, blijft voor sommige mensen moeilijk.


Tijdens mijn bezoek aan uw winkel, kwam ik te weten dat u af en toe samenwerkt met “Eco on my mind”. Waarom precies?


Elkaar helpen, een begrip dat voor Mieke bekend in de oren klinkt. Zo hielp ze Goele Eerdekens, zaakvoerder van de ecologische webshop “Eco on my mind”, tijdens de eerste lockdown: “Toen Goele ,van “Eco on my mind”, geen homeparty’s meer mocht geven kwam ik op het idee om een stukje van mijn winkel uit te lenen voor haar geweldige spulletjes. Eco past helemaal in mijn concept. Ecologische spulletjes zijn de ideale combi met onze bio baby merkjes. Zo kunnen ook wij een steentje bijdrage aan een mooiere wereld.”, aldus Mieke.

 

Wat is volgens u de “kracht van de lokale handelaar”?


De kracht van de lokale handelaar is volgens haar de persoonlijke aanpak en de goede service. De gezelligheid speelt eveneens mee, zoals haar klanten ooit zeggen: “This hier zo gezellig!”.


Als Mieke haar winkel zou moeten omschrijven met één woord, doet ze dit met: “sprankelend”.  


Wat betekent Daan Deelt voor de lokale handelaar?


“Zo tof dat iemand zo jong,... zo gedreven,... zich zo geeft voor ons. Het geeft ons een extra boost.”, aldus Mieke Brouwers. 

 

Ik wil u bedanken voor het fijne interview en wens u nog heel veel succes toe met uw lokale onderneming.


Let’s stay safe! Let’s shop local!

#daandeelt #SteunDeLokaleHandelaar #Bree


Planning cruciaal

Wanneer u nadenkt over het plannen van de toekomst van uw gezin, behoren  kosten en uitgaven tot één van de eerste dingen waar u aan denkt. Hoe houden we met alle rekeningen die we moeten betalen het budget van ons gezin in stand? Planning is cruciaal in elk huishouden, ongeacht hoe groot of klein het is. In het begin lijkt het misschien een taak, maar als je er goed aan doet, zul je je realiseren dat planning je op veel verschillende manieren geld kan besparen. Geld besparen betekent rente sparen (zorgen voor een vermindering van eventuele schulden), geld verstandig uitgeven en gemoedsrust hebben wanneer al het geld van de rekening gaat afgehouden worden.

Maken van een lijst

Het is belangrijk om een budget voor ogen te houden bij het plannen van uw toekomst. De eerste stap is het maken van een lijst met alle uitgaven die het hele jaar door zullen gebeuren. Zorg er bij het plannen van uw budget voor dat u de kleinste maandelijkse betalingen meetelt, aangezien deze in grotere uitgaven worden omgezet zodra er per maand aan wordt toegevoegd. Door geld te besparen op gezinsuitgaven, krijgt u niet alleen ademruimte binnen uw maandelijks budget, maar kunt u ook geld besparen dat ten goede komt aan het welzijn van uw gezin. Extra geld kan betekenen dat u gezinsuitstapjes maakt, nieuwe hobby's en interesses met uw kinderen ontdekt, of geld kan beleggen voor de toekomst (pensioen).

Plan vooruit

Een andere manier om geld te besparen is door vooruit te plannen. Een goed overzicht van de kosten is eveneens zeer belangrijk.

Winkel slimmer

Een andere manier om geld te besparen is door slimmer te winkelen. In plaats van dingen te kopen waarvoor u veel tijd en energie nodig heeft, kunt u overwegen om kleinere artikelen in bulk of in de uitverkoop te kopen. Er zijn tal van websites die kortingen bieden op de nieuwste gadgets en elektronica. Het motto blijft: Koop lokaal en steun de lokale handelaar! Als u toch van plan bent om online aankopen te doen, is het van belang om na te gaan welke service u zal krijgen. Een goede klantendienst of dienst-na-verkoop, is eveneens een belangrijke factor om rekening mee te houden.

Herbekijk uw huidige uitgaven

Ten slotte is een andere manier om geld te besparen, door uw huidige uitgaven te verminderen. Enkele voorbeelden: geen TV, maar gebruikmaken van een app (vb. VTM Go, VRT Nu); geen impulsieve aankopen doen.

 

De sleutel is het plannen van uw wekelijkse en maandelijkse uitgaven en het binnen uw budget houden. Als u klaar bent, zult u merken dat uw financiën veel gemakkelijker te beheren zijn. Al de bovenstaande tips zullen resulteren in een geldbesparing --> Meer plezier en minder zorgen.

 

#daandeelt #FinanciëleTips #Financiën

 

 


Er zijn verschillende voordelen van lokale handel. Voordelen die kunnen worden behaald door het opbouwen van een lokale economie en hoe dit ten goede komt aan de mensen die in dat gebied wonen. Hieronder staan enkele voordelen van lokale handel:

Goed voor het milieu - Lokale productie zorgt voor minder afval, dus minder vervuiling. Bovendien stelt de lokale productie de consument in staat om goederen van een lokale producent te kopen tegen een betere prijs dan bij een internationale producent. Lokale productie geeft lokale bedrijven ook toegang tot de lokale markt voor goederen die ze nodig hebben tegen een betere prijs dan op de internationale markt. Vanwege lokale productie, hebben lokale bedrijven de mogelijkheid om machines en andere middelen te gebruiken die lokaal beschikbaar zijn. Deze middelen kunnen vervolgens worden gebruikt om goederen te maken die beter zijn voor het milieu en die beter zijn voor de lokale consument.

Goed voor lokale economie – De consument spendeert zijn geld bij een lokale handelaar. Het geld blijft dus in de gemeente/stad aanwezig, wat zorgt voor een opwaardering van de stad/gemeente.

Beter voor werkgelegenheid - Een kleinere economie zorgt voor minder werkloosheid, wat betekent dat er meer banen op de lokale markt zijn. Ook worden er banen gevonden op de lokale markt vanwege de toegenomen vraag. Consumenten op de lokale markt hebben meer koopkracht, wat betekent dat bedrijven meer koopmogelijkheden hebben, wat resulteert in meer aankopen. Het kan ook resulteren in meer aanwervingen en nieuwe vestigingen.

Ten slotte bieden de voordelen van lokale handel een "Keep It Local" -mentaliteit. Zoals eerder vermeld, voelen veel mensen zich aangetrokken tot de lokale economie en hebben ze de neiging om lokale goederen en diensten te kopen, waardoor lokale bedrijven kunnen gedijen en slagen. Hierdoor kan lokaal inkopen mogelijk veel geld besparen op zowel goederen als diensten. Lokale bedrijven kunnen hun lokale personeel in dienst nemen en werk bieden aan degenen in de gemeenschap die het willen of nodig hebben. Lokale handel kan veel voordelen met zich meebrengen, daarom is het belangrijk om dit zo veel mogelijk te promoten.

Leuke handelaars in Bree?:

-      Ine Broodjesbar en Koffiekletz (lekkere broodjes, ook vegetarisch)

-      Studio Thien (goede foto’s en leuke winkel)

-      Eat@Box (frituur in retro-stijl)

-      Mie (stijlvolle kinderkleding)

-      …..

Te veel om op te noemen.

Fijne zondag toegewenst!

#daandeelt #KoopLokaal #SteunDeLokaleHandelaar #Bree

 


Deel onze content en zorg zo voor een betere wereld